Ginekološko akušerska ordinacija AKUGIN

Ginekološko akušerska ordinacija AKUGIN+381 63 80 19 616  |  Privatna poliklinika Beograd, SrbijaNarodnih heroja 60, Novi Beograd

Ginekološko akušerska ordinacija AKUGIN

Privatna poliklinika Beograd, Srbija
Narodnih heroja 60, Novi Beograd

Adolescentna ginekologija

Adolescentna ginekologija se bavi poremećajima polnog razvoja i oboljenjima reproduktivnog sistema devojaka uzrasta od 10 do navršenih 19 godina života. Prema savremenim preporukama smatra se da adolescentkinja treba da se obrati ginekologu ako razvoj sekundarnih polnih odlika ne počne do navršenih 13 godina, odnosno ako menstruacija ne nastupi do 15,5 godina. Ginekološki pregled je potreban i ako devojka ima neredovne menstruacije, a posebno ako je to praćeno pojačanom dlakavošću ili pojačanim apetitom i prekomernom uhranjenošću. Svakako da se svim adolescentkinjama, bez obzira da li imaju neki problem ili ne, savetuje prvi ginekološki pregled kada navrše 15 godina. To je prilika da se proveri da li se normalno odvija sazrevanje reproduktivnog sistema, da se devojkama objasni kako da održavaju ličnu higijenu i vode kalendar menstruacija i da se sa ginekologom uspostavi odnos poverenja. Potreba za daljim ginekološkim pregledima se procenjuje individualno, u zavisnosti od postojanja određenih problema i seksualne aktivnosti. Tegobe koje zahtevaju hitno obraćanje ginekologu su obilno krvarenje ili izostanak menstruacije, jaki bolovi u donjem trbuhu, pojačana genitalna sekrecija, bolne promene u dojkama i pojačana dlakavost progresivnog tipa.

Pozivamo sve adolescentkinje da nam se obrate. U ordinaciji će dobiti mnogo korisnih informacija koje će im pomoći da samopouzdano nastave da čuvaju svoje reproduktivno zdravlje odlazeći na redovne kontrole i sprovodeći potrebne vakcinacije i testiranja. Cilj rada naše ordinacije je i da pomognemo mladima da bezbedno uđu u svet seksualnosti i da pravovremeno ostvare zadovoljavajući seksualni život, lišen strahovanja od neplanirane trudnoće i polno prenosivih infekcija.

ZAKAŽITE VAŠ PREGLED VEĆ DANAS

Besplatne konsultacije sa lekarom!