Ginekološko akušerska ordinacija AKUGIN

Ginekološko akušerska ordinacija AKUGIN+381 63 80 19 616  |  Privatna poliklinika Beograd, SrbijaNarodnih heroja 60, Novi Beograd

Ginekološko akušerska ordinacija AKUGIN

Privatna poliklinika Beograd, Srbija
Narodnih heroja 60, Novi Beograd

Ultrazvuk

Ultrazvučni pregled predstavlja neinvazivnu dijagnostičku metodu kojom bez štetnih efekata po organizam i tkiva pacijentkinje i ploda, stiče uvid u stanje ispitivanih struktura – genitalnih organa dece, adolescenatkinja, pacijentkinja u reproduktivnom periodu i menopauzi, kao i u stanje ploda tokom kontrole toka trudnoće.

Primena 2D/3D ultrazvučne dijagnostike našla je svoje mesto u ginekologiji i ginekološkoj onkologiji tokom ispitivanja morfologije genitalih organa, otkrivanja anomalija materice, kao i tumora materice i jajnika. Primenom tehnika ultrazvuka poznatijim kao Dopplerski efekat u boji ili kolor Doppler, pruža informacije o prokrvljenosti organa, kao i tumora genitalnog trakta i služi za procenu potencijalnog maligniteta otkrivenih promena. 4D ultrazvuk se primenjuje u perinatologiji odnosno za kontrolu toka trudnoće – rast i razvoj ploda od ranog perioda implantacije pa sve do kraja trudnoće, sa posebnim osvrtima na ispitivanje anatomsko-morfološke građe ploda u određenim gestacijskim periodima trudnoće, kao i ispitivanje hemodinamskih parametara u krvnim sudovima majke i ploda. Zbog visoke rezolucije slike 4D ultrazvuk omogućava otkrivanje i analizu eventualno dijagnostikovanih razvojnih anomalija ploda.

U ordinaciji se ultrazvučni 2D/3D/4D i kolor Doppler pregledi obavljaju na najsavremenijim uređajima iz oblasti ultrazvučne dijagnostike tipa Voluson kompanije General Electric sa ultrazvučnim sondama visoke rezolucije za obavljanje transabdominalnih (TAS), transvaginalnih (TVS) i transperinealnih (TPS)  ginekološko-akušerskih pregleda.

ZAKAŽITE VAŠ PREGLED VEĆ DANAS

Besplatne konsultacije sa lekarom!