Ginekološko akušerska ordinacija AKUGIN

Ginekološko akušerska ordinacija AKUGIN+381 63 80 19 616  |  Privatna poliklinika Beograd, SrbijaNarodnih heroja 60, Novi Beograd

Ginekološko akušerska ordinacija AKUGIN

Privatna poliklinika Beograd, Srbija
Narodnih heroja 60, Novi Beograd

Kontracepcija

Život u 21.veku nam omogućava da pravovremenom i adekvatnom brigom o svom reproduktivnom zdravlju ne dovedemo sebe u rizik od nastanka neželjene trudnoće i svega onoga što bi eventualni prekid iste mogao sa sobom da nosi. Iz tog razloga neophodna je edukacija mladih još od rane adolescencije, pre stupanja u seksualne odnose, ali i njihovih roditelja, kako bi se koristila odgovarajuća zaštita i razvejala eventualna pogrešna uverenja o kontracepciji.

Kontracepcija je skup velikog broja različitih metoda i postupaka (prirodnih, mehaničkih, hormonskih itd.) koje imaju za cilj privremeno sprečavanje trudnoće. Različiti metodi, takođe, mogu pozitivno da utiču na karakteristike menstruacija i da imaju druge nekontraceptivne prednosti i mogućnosti terapijske primene. To se prvenstveno odnosi na hormonske pilule i intrauterine uložak sa levonorgestrelom. Izbor kontracepcije mora da bude utemeljen na dobroj informisanosti i usklađen sa željama, uverenjima i potrebama svake ženske osobe. Savetovanje o kontracepciji treba da bude individualizovano, a jednako je važno u svim reproduktivnim stadijumima, od adolescencije do perimenopauze. U našoj ordinaciji ćemo Vam pomoći da naoružani znanjem izaberete kontraceptiv koji će Vam najviše odgovarati, a koji će biti visoko efikasan i bezbedan.

ZAKAŽITE VAŠ PREGLED VEĆ DANAS

Besplatne konsultacije sa lekarom!