Ginekološko akušerska ordinacija AKUGIN

Ginekološko akušerska ordinacija AKUGIN+381 63 80 19 616  |  Privatna poliklinika Beograd, SrbijaNarodnih heroja 60, Novi Beograd

Ginekološko akušerska ordinacija AKUGIN

Privatna poliklinika Beograd, Srbija
Narodnih heroja 60, Novi Beograd

Akupunktura

Tradicionalna kineska medicina (TKM) je deo istočnjačke zdravstvene kulture i civilizacije. Ona obuhvata mnoge oblasti, medju kojima su: akupunktura, moksibustija, fitoterapija, masaža, Qi gong i ishrana.
Koreni TKM se nalaze u drevnoj kineskoj filozofiji Taoizmu u čijoj osnovi je bitna uskladjenost čoveka sa prirodom. Da bismo shvatili delovanje akupunkture, potrebno je znati da je prema kineskom načinu shvatanja, sve energija: nebo, zemlja, čovek i duh, sve je deo makrokosmosa. Sile koje utiču na makrokosmos takodje utiču i na mikrokosmos, i mi smo deo njih. Ta energija čini ravnotežu između dva suprotna načela - Yin i Yang u svim stvarima, pa tako i u čoveku.
TKM ima istoriju dugu oko 5000 godina, a prvi pisani podaci potiču iz dinastije Han (220-206 p.n.e.) i sačuvani su u čuvenoj knjizi Huang Di Nei Jing, pod nazivom “Kanon o unutrašnjem Žutog cara”. U tom periodu ginekolog se zvao ženski doktor (Nu Yi) ili doktor za dojke (Ru Yi).
Slično svim granama Kineske medicine i tradicionalna ginekologija ima dugu istoriju pa tako najraniji zapisi potiču iz dinastije Shang (1600-1100 p.n.e.).
Tekst,,Knjiga o planinama i morima” (476-221 p.n.e.) opisuje upotrebu bilja u lečenju neplodnosti. U spisima tog perioda, bilo je puno referenci o anatomiji i fiziologiji žena sa dijagnozama i lečenjem ginekoloških problema.
Akupunkturu je od 1978. godine službeno priznala Svetska zdravstvena organizacija. Definisano je više od 300 bolesti, u kojima se akupunktura moze primeniti i efikasno delovati.
U ginekološkoj ordinaciji AKUGIN (AKU-akupunktura, GIN-ginekologija), u cilju očuvanja i poboljšanja reproduktivnog zdravlja, akupunktura se primenjuje zajedno sa principima lečenja zapadne medicine.

ZAKAŽITE VAŠ PREGLED VEĆ DANAS

Besplatne konsultacije sa lekarom!